Rastgele Yazı

Buharda Pişmiş Yemeklerle Sağlık Kazanın

Buharda Pişmiş Yemeklerle Sağlık Kazanın
Buharda Pişmiş Yemeklerle Sağlık Kazanın

Buharda Pişmiş Yemeklerle Sağlık Kazanın

Buharda pişirilmiş yemekler ile sağlıklı hayata ‘‘merhaba’’ deyin. Mevsiminde alacağınız taze sebzeleri buharda pişirerek birbirinden lezzetli yemekler yapabilirsiniz. Brokoli, havuç, karnabahar, taze fasulye, enginar, patates ve daha birçok sebzeyi buharda pişirebilirsiniz. Üstelik sadece sebzeleri değil, balık ve tavuğu da buharda pişirip afiyetle yiyebilirsiniz.

Yiyecekleri Hazırlayın

İlk önce yiyecekleri hazırlayın. Eğer kat kat görünümlü buharda pişirme makinesi kullanıyorsanız, sebzeleri gruplayarak işe başlayın. Çünkü her sebze farklı sürede haşlanır. Sebzeleri farklı katlarda pişirmeniz gerekecek. En alt kata havuç, patates, tavuk, et gibi besinleri yerleştirin. Daha kısa sürede haşlanan mantar, yeşil kabak gibi besinleri üst kata koyun.

Elinizde buharda pişirme aparatı olan tencere var ise hepsi aynı sürede pişecek şekilde sebzeleri doğrayın. Örneğin geç pişen havuçları yaprak şeklinde doğrayabilirsiniz. Erken sürede haşlanan kabakları ise daha kalın halkalar şeklinde kesip koyabilirsiniz.

Vitamini İçinde Kalıyor

Buharda pişirmenin bu kadar tercih edilmesinin birkaç nedeni var. Öncelikle besinlerin içindeki vitaminler suya karışmıyor ve içinde kalıyor. Ayrıca buharda pişen besinler daha diri, canlı görünüyor. Su ile temas etmediği için daha lezzetli oluyor. Kalorisi, diğer pişirme yöntemlerine göre daha düşük. Bu nedenle daha sağlıklı ve hafif öğünler sağlıyor. Şişkinlik yapmıyor. Diyet yapanlar ve sağlığına önem verenler için ideal beslenme sunuyor.

Buharda Pişirilen Lezzetli Bir Yemek

Evinizde buharda pişirme makinesi veya tencere aparatı varsa muhteşem bir tarif lezzet sizi bekliyor. Bol vitaminli bu yemeğin yapılışına göz atalım.

Yoğurtlu Sarımsaklı Haşlanmış Sebzeler

Malzemeler

15 adet taze fasulye
250 gram temizlenmiş bezelye
1 adet orta boy havuç
1 adet enginar
1 kase yoğurt
2-3 diş sarımsak

Havuçları ince şeritler veya yaprak şeklinde kesin. Taze fasulyeyi normal yemeğini yapıyor gibi kesin. Enginarı temizleyip küp küp doğrayın. Malzemelerin tümünü haşlayın. Servis tabağına alın. Üzerine biraz tuz ve isteğe bağlı zeytinyağı gezdirin. Bir kasede yoğurt ve ezilmiş sarımsakları karıştırın. Tabağın üzerine istediğiniz miktarda sarımsaklı yoğurdu sos olarak dökün. Bu hafif ve sağlıklı yemeği öğlen veya akşam yiyebilirsiniz.

Afiyet olsun.

  • Yazıyı Beğendin mi?  3
Önceki Yazı

Benzer Yazılar

Bu yazıya henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorumu yapmak için tıklayın.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*
*