Rastgele Yazı

Kinoa Kısır Tarifi

Kinoa Kısır Tarifi
Kinoa Kısır Tarifi

Kinoa Kısır Tarifi

Çay saatlerinin vazgeçilmezi olan kısır, hepimizin gönlüne taht kurmuş yöresel bir lezzettir. Bu lezzeti hem daha sağlıklı hem de daha proteinli bir hale getirmek hiç de zor değil. Özellikle diyet yapan ve sağlıklı beslenmek isteyenler bu tarifi kesinlikle denemeli.

Kinoa, bulgur ile benzer bir tat olmasına rağmen hem daha sağlıklı, hem de içerdiği protein daha fazladır. Bu besin, pirinç, bulgur gibi birçok tahıla alternatif olarak kullanılabilir ve besin değerleri daha zengindir.

Yararlı proteinler arasında yer alan kinoa, vücudun ihtiyaç duyduğu amino asitleri de karşılamaktadır. Ayrıca kinoa gluten içermez ve çölyak hastaları için de bir tehdit oluşturmaz. Kinoa, doyurucu olmasıyla birlikte içinde diğer tahıllardan daha çok lif bulunduğu için sindirim sistemine de katkı sağlar. Hazırsanız Kinoa kısır nasıl yapılır birlikte görelim. Biraz yöresel, biraz da Güney Amerika esintileri taşıyan bu tariften mahrum kalmanızı kesinlikle istemeyiz.

Malzemeler

l 1 su bardağı kinoa

l 2 su bardağı ılık su

l 1 yemek kaşığı domates salçası

l Yarım yemek kaşığı biber salçası

l 2 adet orta boy salatalık

l 6 adet cherry domates

l 3 dal maydanoz

l 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

l 1 yemek kaşığı limon suyu

l 1 yemek kaşığı nar ekşisi

l Yarım çay kaşığı sumak

l Yarım çay kaşığı karabiber

l 2 çay kaşığı tuz

Püf Noktası

Kinoanın kendine has keskin bir kokusu vardır. Bu kokudan kurtulmak için 5-6 kez soğuk sudan geçirmeniz yardımcı olacaktır.

Nasıl Yapılır?

1. Kinoayı bir kaba alın ve üzerine geçecek kadar su ekleyip kısa bir süre bekletin.

2. Su yüzeyine çıkan kinoaları ayıklayın.

3. Kinoaların suyunu süzüp pişirme tenceresine alın. Üzerine su ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

4. Pişen kinoayı hafif ılıdıktan sonra bir kaba alın. Daha sonra üzerine domates ve biber salçasını ekleyip homojen bir kıvam alana kadar iyice karıştırın.

5. Salatalıklarınızı soyun ve minik minik doğrayın. Cherry domatesleri de yıkayıp arzuya göre her birini 6 parça şeklinde doğrayarak karışımın içine ekleyin.

6. Tuz, karabiber ve sumağı da ekledikten sonra maydanozları da incecik kıyarak ekleyin.

7. Son olarak zeytinyağı, limon suyu ve nar ekşisini de ilave ederek karıştırın. Nefis kinoa kısırımız servise hazır.

Servis Önerisi

Hazırlamış olduğunuz kinoa kısırı derin bir salata tabağına alın. Üzerine kıyılmış taze nane ekleyerek servis edin. Afiyet olsun.

  • Yazıyı Beğendin mi?  4
Önceki Yazı

Benzer Yazılar

Bu yazıya henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorumu yapmak için tıklayın.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*
*