Rastgele Yazı

METABOLİZMA HIZLANDIRAN ÇAY

METABOLİZMA HIZLANDIRAN ÇAY
METABOLİZMA HIZLANDIRAN ÇAY

METABOLİZMA HIZLANDIRAN ÇAY

METABOLİZMA HIZLANDIRAN ÇAY

Metabolizmanın hızlanması kişilerin hızlı olarak yağ yakımını artırmaktadır. Turunçgiller yüksek düzeyde C vitamini içeren besinlerdir. C vitaminin en büyük özelliği antioksidan oluşudur.

Bu çayda bir adet greyfurt ve bir adet limon, maydanoz ve çubuk tarçın kullanılmaktadır. Greyfurt; likopen içermektedir. Bu madde kansere karşı koruyuculuğu ile bilinmektedir.  C vitaminindeki antioksidan özelliği ve B1 vitamininin hafıza güçlendirici etkisi ile diyet yaparken hem ödem atmaya hem de diyetin unutkanlığından kurtulmaya yardımcı olmaktadır. Greyfurt’ un lif içeren bir besin olması tok tutucu ve yağ yakımını hızlandıran özelliğini de ön plana çıkarmaktadır. Limon da greyfurt gibi C vitamini içermektedir. Hemen hemen herkesin siyah çayında dahil kullanmış olduğu bir besin değeridir. Maydanoz içeceğe hem aroma vermektedir. Ayrıca ödem atıcı özelliği olması da sıklıkla diyet uygulamalarında ve kürlerde maydanozu karşımıza çıkarmaktadır. Tarçın krom minerali içermesi bakımından vücuttaki şeker dengesini korumaya yardımcı olmaktadır. Bu nedenle diyet uygulamasına başlayan kişiler içme sularında bir dilim limon ve tarçını muhakkak kullanırlar. Çayın içinde de bu özelliklerinden dolayı iki gıdaya da yer verilmiştir.

Metabolizma Hızlandıran Çay Yapımı

İçme suyunun içerisine greyfurt, limon, maydanoz ve çubuk tarçın atılıp kaynamaya bırakılır. 10 dakika kaynadıktan sonra ister sıcak ister soğuk şekilde bu çay tüketilmektedir. Bu çay tüketilirken ana yemeklerden yarım saat önce bir bardak kadar içilirse, hem metabolizmayı hızlandırıcı hem de yağ yakıcı etkisi ile kilo vermeye yardımcı olacaktır. Ayrıca çayın içerisinde tarçın bulunması yemeklerden önce tokluk hissi yaratarak kişinin az yemek yemesine yardımcı olacaktır. Yemeklerden sonra kişide oluşan tatlı krizlerini de dengeleyici özelliği tarçın ve limon sayesinde olmaktadır.

Metabolizma Hızlandıran Çay Kullanımı

Bu çay çok sağlıklı özellikte olduğu için süresiz olarak her ana öğün yemeğinden önce uygulanabilmektedir. İçeriğinde maydanoz olmasından dolayı sadece hamile bayanların kullanılması önerilmemektedir. Greyfurt içermesi nedeniyle kemoterapi gören hastaların bu çaydan uzak durması gerekmektedir. Emziren kadınlar ya da ciddi rahatsızlığı olan, düzenli ilaç almak zorunda olan kişiler bu karışımı rahatlıkla hekime danışarak kullanabilmektedirler.

  • Yazıyı Beğendin mi?  3

Benzer Yazılar

Bu yazıya henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorumu yapmak için tıklayın.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*
*