Rastgele Yazı

OBEZİTE SONRASI YAPILAN HATALAR

OBEZİTE SONRASI YAPILAN HATALAR
OBEZİTE SONRASI YAPILAN HATALAR

OBEZİTE SONRASI YAPILAN HATALAR

OBEZİTE SONRASI YAPILAN HATALAR

Hastalar obeziteye yakalandıktan sonra ya da obezite ameliyatı geçirdikten sonra çeşitli hatalar yapmaya devam etmektedirler. Bunun sonucunda kilo korunumu sağlayamadığı gibi aksine kilo alımlarına da devam etmektedirler. Obezite konusunda dikkat edilmesi gereken unsurlar sizin için aşağıda yer almaktadır.

  1. Yemek yerken, yemek ile birlikte su içilmemelidir. Bu her kişinin yapmış olduğu ve sıklıkla tekrar ettiği yanlışlardan en önemlisidir. Hem obezite hastaları hem de obeziteye meyilli hastalarda yemek yerken su içmek kilo alımını artırıcı bir faktördür. En büyük risk ise, yapılan ameliyatlar sonrasında yemek yerken su içilmesidir. Cerrahi operasyondan sonra küçülen midede yemek yerken su içmek, kısa sürede doymaya ve protein alımın azaltılmasına neden olmaktadır.

Su içilme zamanlaması yemekten yarım saat önce ya da yemekten yarım saat sonra şeklinde olmalıdır.

  1. Asitli içeceklerden uzak durulması gerekmektedir. Obeziteye yakalanan hastaların büyük bir çoğunluğu asitli içecek tüketen kişilerdir. Obeziteye bağlı olarak cerrahi operasyon geçiren hastaların ya da diyet programına sadık kalmak isteyen kişilerin asitli içeceklerden uzak durması gerekmektedir. Kalori ya da kalorisiz fark etmeksizin, asitli içecekler mide kapasitesinin daha hızlı şekilde büyümesine yol açmaktadır.
  2. Hazır gıdalardan uzak durulması gerekmektedir. Hem ameliyat sonrası hastalarda hem de obeziteye karşı diyet programı uygulayan hastalarda fast food yemekler uzak durulması tarzdaki gıdalardır. Hazır gıdalar ve fast food yiyecekler kişilerin karbonhidrat ile protein oranlarını dengeleyememesinden kaynaklı hızlı kilo alımlarına sebebiyet vermektedir. Fast food ürünlerin karbonhidrat ve yağ oranları yüksek buna karşılık protein oranları düşüktür.
  3. Alkolden uzak durulması gerekmektedir. Obeziteye bağlı cerrahi operasyonların ardından ilk altı ayda alkol tüketilmemesi gerekmektedir. obeziteye bağlı oluşabilecek diyet programı uygulayan hastaların da alkollü ürün tüketmeleri minimum seviyede diyet programına uygun olarak değerlendirilmelidir. Alkollü ürünler kalorisi fazla ürünlerdir. Yüksek oranda da şeker miktarı taşıdığı için kilo verilmesini önlediği gibi, formun korunmasına da yardımcı olmamaktadır.
  4. Abur cubur gıdaların tüketilmemesi gerekmektedir. Abur cubur gıdalar olarak nitelendirilen cips, kuruyemiş vb. gibi yağ oranı yüksek gıdalar hem ameliyattan sonra hem de obezite ile mücadelede kişilerin değiştirmesi zor eski alışkanlıkları olarak nitelendirilmektedir. Bu eski alışkanlıklardan uzak durmalı ve diyet programında yer aldığı şekilde sağlıklı olarak beslenilmesi gerekmektedir.

  • Yazıyı Beğendin mi?  3
Sonraki Yazı

Benzer Yazılar

Bu yazıya henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorumu yapmak için tıklayın.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*
*